HaberGO.Com - Habere Giden Yolunuz - Son Durum Haberler
Önceki Önceki
Memura yapılacak zam oranı ve ek ödeme miktarı Ne Zaman Açıklanacak

Memura yapılacak zam oranı ve ek ödeme miktarı Ne Zaman Açıklanacak

  Bu Haber 20 Ağustos 2010, Cuma 11:43:38 Eklenmiştir. 744 Kez Okunmuştur.
Memura yapılacak zam oranı ve ek ödeme miktarı Ne Zaman Açıklanacak 2,5 milyonu aşkın kamu çalışanının gözü-kulağı, toplu görüşmelerin 24 ve 28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek oturumlarına çevrildi.

  



 

Toplu sözleşme önerisi kabul edilmeyen sendikalar ile hükümet kanadı, bu toplantılarda tekliflerini masaya getirecek.

Edinilen bilgiye göre Maliye Bakanlığı, yıllık yüzde 5,4 zamda ısrarlı. Ancak 60 liralık ek ödeme için de yeşil ışığın yakıldığı belirtiliyor.

Hükümet ile sendikalar arasındaki zam pazarlığının detayları belli olmaya başladı. 2,5 milyon memuru ilgilendiren görüşmelerde Maliye 2011 için yüzde 5,4'lük zamda ısrar ederken, ek ödeme için kesenin ağzını açtı.

Edinilen bilgilere göre pazarlıkta Maliye kanadı gelecek yılın ilk ve ikinci altı ayı için yüzde 2,7'şer zam öneriyor. Ayrıca 60 liralık ek ödemeye için de yeşil ışık yakıldı.

Enflasyonun yüksek çıkması halinde aradaki farkı yansıtacaklarını belirten Maliye kaynakları, zam oranında hükümetin tavrının da belirleyici olacağını söyledi.

Ek ödeme rakamının pazarlığın seyrine göre değişebileceği belirtiliyor. Hükümet krizden dolayı ek ödemeyi askıya alırken, gelecek yıl için memura verdiği sözü yerine getirmek istiyor.

15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmelere 24 ve 28 Ağustos tarihlerinde devam edilecek. 24 Ağustos'taki görüşmelerde sendikalar mali ve sosyal haklara ilişkin önerilerini sunacak.

Memur-Sen, gelecek yıl için 5+5 olmak üzere yüzde 10'luk zam talep ederken, 120 lira ek ödeme verilmesini ve aile yardımının artırılmasını istiyor.

KESK'in, toplu sözleşme önerisi kabul edilmediği için masadan kalktığı görüşmelerde Türkiye Kamu-Sen ise en düşük memur maaşına 310 TL zam yapılmasında ısrar ediyor.

Memurlara hükümetin verdiği sözlerin yerine getirileceğini aktaran Maliye kaynakları, mali disiplinden de taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.

2011 yılı bütçe hazırlıkları devam ederken personel giderlerinde 4 milyar liralık artış yapılacağına yönelik bilginin görüşmelerde ortaya çıkmasıyla sendikaların enflasyon hedefinin üzerinde zam yapılacağı beklentisi boşa çıktı.

Sendikaların bu rakamın yüzde 6'nın üzerinde zam anlamına geldiğine yönelik tespitlerine Maliye katılmıyor.

Aradaki farkın 2011 yılında kamuya alınacak yeni memurlardan kaynaklandığına dikkat çekiliyor. Hükümet, gelecek yıl özürlüler başta olmak üzere çok sayıda öğretmen ve polis alacak.

Zam ve sosyal haklara ilişkin iyileştirmelerin belirleneceği görüşmelerin 30 Ağustos'a kadar sonlandırılması gerekiyor.

Sendikalarla hükümetin anlaşması halinde mutabakat zaptı imzalanarak alınan kararlar uygulamaya geçirilecek. Anlaşma sağlanamaz ise Uzlaştırma Kurulu devreye girecek.

Bakanlar Kurulu, Uzlaştırma Kurulu'nun önerisine uyabileceği gibi bu öneriyi dikkate almadan zammı tek taraflı olarak da belirleyebilecek.

Görüşmelerin seyri hakkında bilgi veren Maliye kaynakları, bu yılın geçen yıllardan farklı olduğunu belirterek, masadan anlaşma ile kalkmanın mümkün olduğunu kaydetti.

zaman



ETİKETLER : memur, zam toplu sözleşme, ek ödeme, memur sen, kesk, enflasyon, ne zaman açıklanacak,

DİĞER NE ZAMAN HABERLERİ
NE ZAMAN HABERLERİNİN ALT KATEGORİLERİ
 
Tek Tıkla Tüm Ulusan Gazete Manşetleri
 
Kıbrıs Rum Kesimi’ni
Danimarka’nın Eurovi
Rusya’nın Eurovision
Moldova’nın Eurovisi
İrlanda’nın Eurovisi
Macaristan’ın Eurovi
Romanya’nın Eurovisi
Arnavutluk’un Eurovi
İzlanda’ın Eurovisio
Yunanistan’ın Eurovi
Fox TV Araf Zamanı 1
Başbakan Erdoğan ve
TRT 1 Seksenler 80'l
TV 8 Okan Bayülgen M
CNN Türk Cüneyt Özde
CNN Türk Cüneyt Özde
Robert Moog için Goo
İtalya'da Canlı Yayı
[ Tümünü Göster ]
 
 
28 Şubat Soruşturmasında Reha Muhtar a Neden Bağırıyordun Diye Sorulmalı mı ?
EVET
HAYIR
GEREKSİZ BİR ANKET

Diger Anketler İçin Tıklayın...
 
Acil Satılık Uygun Fiyata Denize Sıfır Y
Reklam Ver
İl İl Namaz Vakti , Namaz Vakitleri , Ra
Xsorgula.Com Online Sorgulama Sitesi İle
Gazete Manşetleri - Günlük Gazete Manşet
Üniversite Web Adresleri
Medya Yayın Linkleri - Gazete Linkleri -
TV İzle - Radyo Dinle
Belgeseller İzle
Yabancı Müzik Dinle
Sesli Şiir Dinle
T.S.M Dinle
Türkü Dinle
İlahi Dinle
Ezgi Dinle

Şehirlerde Arama 
Sehir Seçin  Sehir Seçin  Adana  Afyonkarahisar  Aksaray  Ankara  Antalya  Aydin  Balikesir  Bolu  Bursa  Çanakkale  Çorum  Denizli  Diyarbakir  Edirne  Elazig  Erzurum  Eskisehir  Gaziantep  Hatay  Istanbul  Izmir  Kahramanmaras  Kayseri  Kocaeli  Konya  Kütahya  Malatya  Manisa  Mersin  Mugla  Nevsehir  Osmaniye  Sakarya  Samsun  Sivas  Tekirdag  Trabzon  Usak  Zonguldak
Buraya Reklam
Web Stats
Sitemizde Yayınlanan haber, Yazı, Video, Makale ve Dökümanları Sitemiz Paylaşım Amaçlı Sunar Ve Hiçbir Sorumluluk Kabul Etmez.
Buraya Reklam
 
Eşit askerlik’ süresi ile ilgili çalışma yapan TSK’daki 65 bin asker 500 sosyal tesiste ‘hizmetli’ olarak görev yapıyor.Asker sayısının yeterli olduğu ve bedelli askerlik çıkarılmasını isteyenlerin elini güçlendiren rakamlar işte...., Şerif Issı , estetik ameliyatın geldiği noktayı görün, kadın çıldırıyor kendisini pencereden atıyor sanal deprem, Çiğ Beslenme diyeti ile kanseri yenen Amerikalı Doktor Dr.Brain Clement ve Sağlık Danışmanı Elif Oflaz, Samanyolu Televizyonunun başlattığı kampanya ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan da vardı. Telefonla programa katılan Başbakan Erdoğan emeği geçen herkese teşekkür etti ve Somali, KPSS de koca-karı dayanışması, ELEKTRİK İŞLERİ ETÜD İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 25 Memur Alınacak, Nihat Hatipoğlu ile Mevlid Kandili Duası , serie a youtube video, Ayşenur Arslan, in öldürüldüğü saldırıyla ilgili, Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, Mustafa Sandal, in yeni yıl için yaptığı konuşma üzerinde oynanarak yapılan videoda Rus Devlet Başkanı bir kadının göğüslerini tutarken, 1muammergüler21.03.1949vali fotoğrafı, adıyaman ili ilçesi 12 haziran 2011 seçim sonucu, Aydan Taş Çok Güzel Hareketler Bunlar Kolaj izle, Financial Times, chp seçimin suçlusu, Başka Bir Yerde Fragman izle;Sofia Coppola, Gençlerin İlgiyle izlediği Smackdown 18/12/09 Jimmywang yang ve slam master j, Ardeşen Anadolu Lisesi, Saimbeyli İlçesi 12 Haziran 2011 Kesinleşen seçim sonucu anlık sonuçlar, ndan korsan taksi konusunda yardım istedi. Kılıçdaroğlu, na Katılımının Finansmanına İlişkin Program Hakkında 2008 Yılı Finansman Anlaşmasına Ek No 1, italya serie a geniş özet, Antalyaspor - Galatasaray Spor Toto Maçı Özeti ve Goller - VİDEO - 04.04.2011, Diyanet İşleri Başkanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği, polis saldırı,