Merakla beklenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınav sonuçları yarın (12.11.2010) açıklanıyor.
Sonuçlar saat 14.00’dan itibaren ÖSYM’nin internet adresinden duyurulacak.
Sınavın sonuçları kadar, sınavın detayları da merak ediliyor. Tekrarlanan sınavda ne kadar adayın fire verdiği ve şüpheli adayların bu sınavda kaç net yaptığı, kopya olayının yaşanıp yaşanmadığına ışık tutabilecek.
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, KPSS skandalına adı karışan ve sınavda soruların tümünü doğru cevaplayan 3 bin 200 kişinin 31 Ekim’de girdiği KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nın sonuçlarına kendisinin de bakacağını söyledi.
Kopya skandalında adı geçen adayların düşük puan alması halinde ise YÖK veya ÖSYM’nin herhangi bir işlem uygulayamayacağını da belirten Özcan, "Kopya çekerken yakalanmayan adaya ’kopyacı’ muamelesi yapamıyorsunuz, bu konuda Danıştay’a giden davalar geri dönmüş" dedi.
Kopya iddiaları ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü ancak bir sonuç alınamadığını söyleyen Özcan, "Eğer suçlular bulunmazsa ÖSYM’nin güven tesis etmesi hiçbir zaman yüzde yüz olmayacaktır" dedi.