Bundan böyle belediyelerdeki 50 bin atıl işçi okullardaki temizlik işlerine gönderilecek.
Hükümet, okullardaki temizlik sorununu çözmek için belediyelerdeki atıl işçileri Milli Eğitim ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne kaydırıyor. Okullarda müstahdem olmadığı için temizlik ile yapılamazken atıl işçilerin kaydırılması ile bu sorun çözülecek.
Meclis Plan Bütçe Komisyonu alt komisyonunda görüşülen Torba Kanun Tasarısında belediye işçilerini başka kurumlara kaydırılmasına ilişkin düzenleme bulunuyor.
Kurumlara kaydırılacaklar
Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere belediyelerde çalışan 50 bine yakın atıl işçinin bulunduğu belirtiliyor. Belediyelerde çalışan atıl işçilerin verimli alanlarda kullanılması için başka kurumlara kaydırılması planlanıyor.
AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi belediyelerde 50 bin atıl işçi bulunduğunu belirterek "Bu işçileri okullara ve polise kaydırarak buradaki açığı kapatmayı planlıyoruz" dedi.
HABER: Bilal ÇETİN / ANKARA