HaberGO.Com - Habere Giden Yolunuz - Son Durum Haberler
Önceki Önceki
Sözleşmeli Personelin Eş Durumundan Tayinde Son Durum

Sözleşmeli Personelin Eş Durumundan Tayinde Son Durum

  Bu Haber 13 Ocak 2011, Perşembe 20:21:10 Eklenmiştir. 2012 Kez Okunmuştur.
Sözleşmeli Personelin Eş Durumundan Tayinde Son Durum Eşi özel sektörde çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personel için herhangi bir mevzuat düzenlemesi yapılacak mı? sözleşmeli personelin eş durumundan tayini nasıl olmalı

  



Sözleşmeli personel eş durumundan tayin edilebilirmi. Sözleşmeli personel ile ilgili 2009/14799 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

Kamu yararı ve hizmet gerekleri bağlamında yapılan değerlendirme sonucunda sözleşmeli personelin eş durumu nakillerine ilişkin olarak 29 Mart 2009 tarihli Resmi Gazetede düzenleme yapılmış olup, yeni bir düzenleme yapılması düşünülmemektedir.

 
29.03.2009  tarihli resmi gazetede
 
'' Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir. '' hükmü bulunmaktadır

29.03.2009  tarih ve 27184 sayılı resmi gazete 2009/14799 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı

 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA İLİŞKİN ESASLARDA

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ESASLAR

 

             MADDE 1 – 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile ücretli doğum izni verilir.”

“Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür.”

             MADDE 2 – Aynı Esasların 14 üncü maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

             “Sözleşmeli personel pozisyonları merkezde toplam sayı olarak, taşrada ise il bazında tahsis edilir. Maliye Bakanlığınca vize edilen pozisyonlara ilişkin cetvellerin bir örneği ilgili kurumlar tarafından vize tarihinden itibaren bir ay içinde elektronik ortamda Devlet Personel Başkanlığına gönderilir.”

             MADDE 3 – Aynı Esasların ek 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             “Yeniden hizmete alınma

             Ek Madde 1 – Doğum ve askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin pozisyonu saklı tutulur ve istekleri halinde bu personel ayrıldığı kurumunda yeniden hizmete alınır. Ancak yeniden hizmete alınacak sözleşmeli personelin;

             a) Sözleşmesinin feshi sebebiyle iş sonu tazminatı almamış bulunması,

             b) Doğum sebebiyle hizmet sözleşmesini feshedenlerin, doğum izninin bitiminden itibaren en geç bir yıl; askerlik sebebiyle hizmet sözleşmesi feshedilenlerin ise terhis tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yeniden istihdam edilmek üzere ayrıldığı kurumuna yazılı talepte bulunması,

             gerekmektedir. Kurumlar, yazılı talebi takip eden en geç otuz gün içinde ilgilileri istihdam ederler.

             Bu madde çerçevesinde yeniden istihdam edilecek personel ile yapılacak sözleşme eski sözleşmenin devamı niteliğindedir.

             Birinci fıkrada belirtilenler hariç olmak üzere, hizmet sözleşmelerini kendi istekleri ile feshedenler, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe ayrıldıkları kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarına yeniden atanamazlar.

             MADDE 4 – Aynı Esaslara, ekli 3 sayılı cetvel eklenmiş ve söz konusu Esasların ek       2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ile beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

             “c) Bu Esaslara ekli 3 sayılı cetvelde unvanları belirtilen sözleşmeli personel pozisyonlarına KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on katına kadar aday arasından ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav başarısı sırasına göre yapılacak yerleştirme,”

             “Kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışı teşkilatlarında istihdam edilecek personel, yabancı uyruklular ve yükseköğretim kurumlarının gemiadamı pozisyonları ile araştırma-geliştirme projelerinde proje süreleri ile sınırlı olmak üzere istihdam edecekleri personel ile bu Esaslara ekli 1 sayılı cetvelde unvanları belirtilen sözleşmeli personel pozisyonları için sınav şartı aranmaz.”

             “Adli ve idari yargı ile ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde bu Esaslar kapsamında çalıştırılmak üzere alınacak sözleşmeli personel 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 114 üncü maddesindeki usul ve esaslara göre sınava tabi tutularak istihdam edilir.”

             MADDE 5 – Aynı Esaslara aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.

             “Kurum içi yer değişikliği

             Ek Madde 3 – Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapılamaz.

             Sözleşmeli personelin kurum içi yer değişikliği ise aşağıdaki hallerde Kurumca gerçekleştirilebilir.

             a) Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.

             b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

             c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde yerine getirilebilir. Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır.

             ç) Aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması halinde, eşi şehit olan personelin kurum içi yer değişiklik talebi, bir defaya mahsus olmak üzere yerine getirilir.”

             “Unvan değişikliği

             Ek Madde 4 – Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür.”

             MADDE 6 – Aynı Esaslara aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

             “Geçici Madde 8 – Bu Esasların yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca kendilerine tahsis edilmiş sözleşmeli personel pozisyonları, merkezde birim adına vizelenmiş olanlar merkez teşkilatı adına, taşra teşkilatı adına vizelenmiş olanlar ise il bazında vizesi yapılacak şekilde görüşleri alınmak üzere Devlet Personel Başkanlığına ve Maliye Bakanlığına gönderilir.”

HaberSinerji.Com



ETİKETLER : Sözleşmeli Personelin Eş Durumundan Tayinde Son Durum , Eşi özel sektörde çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4-B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personel için herhangi bir mevzuat düzenlemesi yapılacak mı? sözleşmeli personelin eş dur,

DİĞER 4B ve 4C Personeli HABERLERİ
4B ve 4C Personeli HABERLERİNİN ALT KATEGORİLERİ
 
Tek Tıkla Tüm Ulusan Gazete Manşetleri
 
Türkçe Olimpiyatları
İşte Pakistanlı Ahme
Haber Türk 1 Gün Kon
CNN Türk A.Hakan Tar
TV8 Okan Bayülgen Kr
TRT Kurt Kanunu 16.B
23 Mayıs Memur Grevi
Memur Zammını Belirl
İstanbul Kartal'da M
Başbakan Erdoğan'ın
İçişleri Bakanından
Zekeriya Öz'den Çizi
Geleceğin Karayollar
Can Bonomo Eurovisio
Milli Eğitim Bakanın
Başbakan Erdoğan'ın
6200 tonluk tarihi b
Kıbrıs Rum Kesimi’ni
[ Tümünü Göster ]
 
 
28 Şubat Soruşturmasında Reha Muhtar a Neden Bağırıyordun Diye Sorulmalı mı ?
EVET
HAYIR
GEREKSİZ BİR ANKET

Diger Anketler İçin Tıklayın...
 
Acil Satılık Uygun Fiyata Denize Sıfır Y
Reklam Ver
İl İl Namaz Vakti , Namaz Vakitleri , Ra
Xsorgula.Com Online Sorgulama Sitesi İle
Gazete Manşetleri - Günlük Gazete Manşet
Üniversite Web Adresleri
Medya Yayın Linkleri - Gazete Linkleri -
TV İzle - Radyo Dinle
Belgeseller İzle
Yabancı Müzik Dinle
Sesli Şiir Dinle
T.S.M Dinle
Türkü Dinle
İlahi Dinle
Ezgi Dinle

Şehirlerde Arama 
Sehir Seçin  Sehir Seçin  Adana  Afyonkarahisar  Aksaray  Ankara  Antalya  Aydin  Balikesir  Bolu  Bursa  Çanakkale  Çorum  Denizli  Diyarbakir  Edirne  Elazig  Erzurum  Eskisehir  Gaziantep  Hatay  Istanbul  Izmir  Kahramanmaras  Kayseri  Kocaeli  Konya  Kütahya  Malatya  Manisa  Mersin  Mugla  Nevsehir  Osmaniye  Sakarya  Samsun  Sivas  Tekirdag  Trabzon  Usak  Zonguldak
Buraya Reklam
Web Stats
Sitemizde Yayınlanan haber, Yazı, Video, Makale ve Dökümanları Sitemiz Paylaşım Amaçlı Sunar Ve Hiçbir Sorumluluk Kabul Etmez.
Buraya Reklam
 
referandum tarihi, Türkiye ve Mısır karşısında yalnızlaştığını vurguladı., Geçen Mart ayında tarihinin en büyük doğal felaketlerinden birine maruz kalan Japonya, da yok satıyor., ili Hak ve eşitlik partisi millet vekili aday listesi 12 haziran 2011 Osmaniye ili Hepar, Hububat, Didem İnselel, 12 Haziran 2011 Bitlis Seçim Sonucu, MTV vergisi iadesi için ne yapmalı, olası bir faciayı önlendi., Yalova İli Devlet Hastanelerinden İnternetten Randevu Alma Adresi, Merkez üssü Marmara Denizi olan 4, ÖSS Türkiye 4.Yarışmacı Milyonerden Bin Lira İle Ayrılınca TT oldu İZLE-VİDEO 26.03.2012, 11 Temmuz 2010 Tarihli ve 27638 Sayılı Resmi Gazete 11.07.2010, K: 2010-26 Sayılı Kararı (15-5-2008 Tarihli ve 5763 Sayılı Kanun ile İlgili), libyada kaddafi son gelişmeler, ister istemez insan zorluyor kendisini, Erdoğan nasıl bir lider. teröre fetva verilir mi, Fikret Seçen, VİDEO-Barcelona 1-0 Valencia İspanya Kral Kupası Maçı Golleri ve Geniş Özeti İZLE 08 Şubat 2012, Bankaların Destek Hizmeti Almalarına İlişkin Yönetmelik, Fox tv anahaberde yayınlanan haberde askerlik süresinin 12 aya düşeceği ve bu 12 aylık sürenin 6 ayı zorunlu askerlik 6 ayında ise kamu hizmeti yapılacağı belirtildi.kamu hizmeti yapılacak 6 ayın istenirse belirlenecek bir bedel karşılığında kamu hizmeti , Biz baş başa eda ile yemeğe gideceğiz diyor, iş ortağının evinde karısı tarafından yakalanan bar işletmecisi bir kişi 4. kattaki evin balkonundan kaçmak isterken düşerek hayatını kaybetti., Flas Tv Cübbeli Hocayla Sohbet Programının Tamamını İzle-Flas Tv Cübbeli Hocayla Sohbet Programının Tamamını İzle-VİDEO 18 Mart 2011, Askerlik Son Durum ;Askerlik kısalıyor mu? 25.07.2011, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, leyla İle Mecnun yeni bölümü, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Genel Müzikoloji Anabilim Dalı Hazırlık Sınıfı Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, Bismil Anadolu Lisesi DİYARBAKIR ,