HaberGO.Com - Habere Giden Yolunuz - Son Durum Haberler
Önceki Önceki
8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılıyor

8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılıyor

  Bu Haber 05 Ocak 2012, Perşembe 10:23:42 Eklenmiştir. 289 Kez Okunmuştur.
8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılıyor 8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılıyor. Yerine 4+4+4'ten oluşan kademeli sistem getirilecek.

  



Ortaokullar yeniden devreye girecek. Mecburi eğitim, lise de dahil edilerek 12 yıla çıkarılacak. Eğitim Şûrası'nın kararlarıyla hazırlanan kanun teklifi önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.Kamuoyunun ve eğitim çevrelerinin itirazlarına rağmen 1997'de hayata geçirilen 8 yıllık 'kesintisiz' eğitim tarihe karışıyor. Uygulama 3 kademe halinde 12 yıllık kesintili eğitime dönüştürülecek. Yeni sistemde ilköğretim 4+4 şeklinde iki kademeden oluşacak. Ardından gelecek 4 yıl ise 'ortaöğretim' olarak devam edecek. Lise eğitimi temel eğitim kapsamına alınacak ve zorunlu olacak. Böylece ilköğretim ve lise eğitimi 'temel eğitim' olarak 4+4+4 şeklinde yeniden düzenlenecek. İlk dört yılı bitiren öğrenci halen devam ettiği ilköğretim okuluna gidebileceği gibi başka bir okulun 'ikinci kademesine' de devam edebilecek. Bu kademe 'ortaokul' işlevi görecek. AK Parti'nin 2010'daki Eğitim Şûrası'nın kararlarını esas alarak hazırladığı kanun teklifi son aşamaya geldi. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacağı öğrenildi. 
 
MEB, teklifin yasalaşmasının ardından ortaokul niteliğindeki ikinci kademe eğitimin müfredatını yeniden düzenleyerek, 'alan' derslerinin ağırlığını artıracak. İlk kademeye sınıf öğretmenleri, ikinci kademeye ise branş öğretmenleri girecek. Böylece öğrenci liseye devam ederken özellikle mesleki eğitimle ilgili 'yönlendirme' derslerini de alacak. 
 
AK Parti 'kesintisiz' eğitimi 'kesintili ve kademeli' hale getirmek ve zorunlu temel eğitim süresini 12 yıla çıkarmak amacıyla kanun değişikliği yapacak. AK Parti'nin bu kapsamda yürüttüğü çalışmada son aşamaya gelindi. Kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Meclis'e verilmesi bekleniyor. Kanun teklifi ile 'İlköğretim ve Eğitim Kanunu', 'Milli Eğitim Temel Kanunu' ve 'kesintisiz 8 yıllık temel eğitimi' getirmek için 1997 yılında çıkarılan 4306 sayılı kanunda değişiklik yapılacak. Bu kanunlardaki 'kesintili' ifadeleri çıkarılarak temel eğitim yeniden düzenlenecek. Yapılacak yasa değişikliğine geçiş hükümleri konularak mevcut öğrencilerin mağdur olması da engellenecek. 2010 yılı sonunda gerçekleştirilen 18. Milli Eğitim Şûrası'nda da kesintisiz eğitimin kesintili yapılması yönünde karar alınmış, zorunlu temel eğitimin ise önünde bir yıl okulöncesi olmak üzere, 4+4+4 şeklinde düzenlenmesi benimsenmişti. 
 
Öte yandan Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üniversiteye giriş sınavlarında aldığı 'katsayı'yı kaldırma kararının, Danıştay'a yapılacak bir başvuru sonrasında iptal edilmesi ihtimaline karşı 2547 sayılı kanunun 45. maddesinde yapılacak düzenleme ile 'katsayı' ifadesi kanundan çıkarılacak. Meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarında bir yükseköğretim programına devam etmeleri halinde verilen 'ek puan' ise devam ettirilecek. Bu öğrencilerin ortaöğretim başarı puanlarının yüzde 6'sı, ilave puan olarak üniversite sınavı sonuçlarına eklenecek. Meslek liselerinden meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulaması da devam ettirilecek. Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK başkanlığı döneminde katsayı sıfırlandıktan sonra Danıştay bunu iptal etmiş, YÖK'ün katsayı farkını 'çok az' belirlemesine de yine Danıştay engel olmuştu. (Zaman)


ETİKETLER : 8 yıllık kesintisiz eğitim kaldırılıyor, 4+4+4 kademeli sistem nedir, Mecburi eğitim, lise de dahil edilerek 12 yıla çıkarılacak, Yükseköğretim Kurulu katsayı kararı, ,

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
EĞİTİM HABERLERİNİN ALT KATEGORİLERİ
 
Tek Tıkla Tüm Ulusan Gazete Manşetleri
 
Başbakan Erdoğan'ın
CANLI-Beyaz Show Bu
CANLI-Kanal D Yalan
Kayseri Pınarbaşı İl
PKK Kamerasından Hat
Kayseri'de Emniyet M
Show TV Ali Kırca Si
Star Tv 1Erkek 1 Ka
Başbakan Erdoğan'ın
TV8 Okan Bayülgen Mu
Kim Milyoner Olmak İ
Semerkand Tv Receb-i
Kanal D Şanslı Masa
ATV Nihat Hatipoğlu
Bosna Hersek Eurovis
Norveç Eurovision 20
Sırbistan Eurovision
Malta Eurovision 201
[ Tümünü Göster ]
 
 
28 Şubat Soruşturmasında Reha Muhtar a Neden Bağırıyordun Diye Sorulmalı mı ?
EVET
HAYIR
GEREKSİZ BİR ANKET

Diger Anketler İçin Tıklayın...
 
Acil Satılık Uygun Fiyata Denize Sıfır Y
Reklam Ver
İl İl Namaz Vakti , Namaz Vakitleri , Ra
Xsorgula.Com Online Sorgulama Sitesi İle
Gazete Manşetleri - Günlük Gazete Manşet
Üniversite Web Adresleri
Medya Yayın Linkleri - Gazete Linkleri -
TV İzle - Radyo Dinle
Belgeseller İzle
Yabancı Müzik Dinle
Sesli Şiir Dinle
T.S.M Dinle
Türkü Dinle
İlahi Dinle
Ezgi Dinle

Şehirlerde Arama 
Sehir Seçin  Sehir Seçin  Adana  Afyonkarahisar  Aksaray  Ankara  Antalya  Aydin  Balikesir  Bolu  Bursa  Çanakkale  Çorum  Denizli  Diyarbakir  Edirne  Elazig  Erzurum  Eskisehir  Gaziantep  Hatay  Istanbul  Izmir  Kahramanmaras  Kayseri  Kocaeli  Konya  Kütahya  Malatya  Manisa  Mersin  Mugla  Nevsehir  Osmaniye  Sakarya  Samsun  Sivas  Tekirdag  Trabzon  Usak  Zonguldak
Buraya Reklam
Web Stats
Sitemizde Yayınlanan haber, Yazı, Video, Makale ve Dökümanları Sitemiz Paylaşım Amaçlı Sunar Ve Hiçbir Sorumluluk Kabul Etmez.
Buraya Reklam
 
İngiliz bilim adamları, Hali L Koçak - Bize De Gelişi Bu Abla - 2012 Nerde Kaldın, 5. Sınıf Bilişim Teknolojileri Dersi Yıllık Planı , Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 58), başkan vekilliği seçimi,  Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (İngilizce)  (Tam Burslu) , olay yeri incelemede görev yapıyor. İki çocuk babası Gültekin Bey, ların Bilgisayar Sistemine tam Hakimiyet sayesinde Türk Malı Parçalar ve Silahları bu Uçaklarda kullanabilecek. Başka Ülkelerin F-16, taha akyol haberleri, Uluslararası Bilgisayar Lisesi, MANİSA Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi, Adalet Bakanı ile BDP liler arasında yaşanan randevu sorunu hakkında Pervin Buldan Basın Açıklaması Yaptı Basın Açıklamasını Takip eden Bakan başdanışmanı bakan adına oradaydı, dailymation maç özetleri, Keşan Lisesi EDİRNE , Özelleştirme Yüksek Kurulunun 12-9-2011 Tarihli ve 2011-73-74-75-76-77-78-79-80 sayılı Tebliğleri, mesai saatlerine ilişkin sözlerine açıklık getirdi.Enerji Bakanı Taner Yıldız, radyo ile fenerbahçe maç anlatımı, Tuncay Güney yine sahneye çıktı. Ergenekon la ilgili yeni kehanetlerde bulundu. İşte o iddialar: , key alacakları, 1 Kadın 1 Erkek Tüm bölümler, Dailymotion, ili Hak ve eşitlik partisi millet vekili aday listesi 12 haziran 2011 Kocaeli ili Hepar, Galatasaray ( 0 - 0 ) Mersin İdmanyurdu Maçının Geniş Özeti Trt Stadyum, Palermo 3-2 Cagliari İtalya Serie A Lig Maçı Golleri ve Geniş Özeti İzle-VİDEO 21 Eylül 2011, 12 mayıs, YORGUNSANIZ BADEM, Güngören Aile Hekimliği Sorgulama, Kadınhanı Zeki Altındağ Anadolu Lisesi, Dünyanın yeni doğa harikaları açıklandı. Merkezi Cenevre, cumhurbaşkanlığı,