Futbol Federasyonu Başkanlığı için 19 aday başvuruda bulundu.
Eski bakanlardan Kürşad Tüzmen başkanlık için adaylık başvurusu yaptı.
13 kulübün desteğini alan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören adaylığını açıkladı. TFF'de bir dönem ikinci başkanlık yapan Ata Aksu da adaylığını koyan isimlerden.
Adayların başvuru süresi bugün mesai bitiminde doldu. Seçimli Genel Kurul 27 Şubat Pazartesi Ankara'da yapılacak.
Geçen hafta UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in adı ön plana çıkmış ancak Erzik aday olmayacağını açıklamıştı.
Yıldırım Demirören’de Aday
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "27 Şubat'taki TFF olağanüstü genel kuruluna, 14 kulübümüzün tam desteğini alarak aday oluyorum" açıklamasını yaptı.
Demirören sonra da saat 16.15'te TFF'nin İstinye'deki binasına giderek adaylık dilekçesini verdi.
TRT Spor'a konuşan Demirören; TFF kurullarını değiştirmeyeceğini, UEFA ve FIFA ile de tekrar masaya oturacağını söyledi.
Demirören, "Kurullarla ilgili değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum. Bu, dava sürecini kötü etkiler. Ancak sadece yönetim kurulumu ince eleyip sık dokuyarak belirleyeceğim. Benim 'Topla tüfekle UEFA ve FIFA'ya savaş açalım' gibi bir söylemim olmadı. UEFA ve FIFA'nın şike davasını yakından takip ettiğini biliyor ve görüyoruz. Sayın Mehmet Ali Aydınlar konuyu bir yere kadar getirdi. Ancak biz, eğer Genel Kurul bizi seçerse UEFA ve FIFA ile yeniden masaya oturacağız. Türk futbolunu içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çalışacağız. Kaosu bilinmezliğe doğru itmek değil bizim düşüncemiz. Yeni yönetim olarak UEFA'nın karşısına çıkacağız ve yeni çözüm önerilerini masaya yatıracağız. UEFA ile uzlaşma yoluna gideceğiz" dedi.
"ŞARTLI" OLARAK ADAY OLDU
Ancak Yıldırım Demirören "şartlı" olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday oldu. Buna göre; Demirören, 27 Şubat'taki seçim öncesi Beşiktaş Başkanlığı'ndan istifa etmeyecek.
Eğer TFF Başkanı seçilemezse Beşiktaş Başkanlığı görevine devam edecek. 27 Şubat'ta "Türk futbolunun yeni patronu" seçilirse Beşiktaş'taki görevini bırakacak